Rolmaat gordijnspiraal

MAPRO gordijnspiraal op rol

Een gordijnspiraal is een eenvoudige en goedkope manier om snel een vitrage of een gordijntje op te hangen.

Vroeger was de ruimte onder de gootsteen in de keuken vaak voorzien van zo’n gordijntje aan een spiraal. Aan beide uiteinden draai je een oogje dat je simpelweg aan een spanhaak of lushaakje bevestigt, een klusje van tien minuten. Tegenwoordig zijn er allerlei sophisticated vormen van ophanging verkrijgbaar, die zonder uitzondering een fors prijskaartje kennen.

Deze MAPRO-verpakking was bedoeld voor de detailhandel. Doordat langs de rand een lineaal was afgedrukt kon de benodigde lengte gordijnspiraal worden afgemeten door deze rond de verpakking te leggen. Slim! De verkoopprijs per meter weten we niet, want die is kennelijk een keer verwijderd van de opgeplakte sticker, misschien na een prijsverhoging. Het bedrijf MAPRO N.V. in Den Bosch bestaat inmiddels niet meer, het is in 2009 verkocht aan de metaalwarenfabriek Latenstein in Tiel. Heeft De Balk toch maar even mooi voor u uitgezocht.