Vergispost dankzij buskeuze

Brievenbus NS station

Je kunt NS Reizigers op het station ook post sturen, daar is een brievenbus voor aan het gebouw gehangen. Het is de vraag of er weleens post naar het station gestuurd wordt, maar je kunt je favoriete conducteur dus een kaartje sturen.

Het is een donkergroene buitenbus met het woord POST erop en het internationale symbool, de posthoorn (die vroeger werd geblazen ten teken dat de postkoets of postiljon was gearriveerd).

Duitse brievenbus
Duitse brievenbus

Laat dat symbool in Duitsland nu juist ook door de Deutsche Post gebruikt worden op de bussen in Duitsland. Toeristen uit dat land zullen bij vergissing weleens een ansicht in de NS-bus gedaan hebben, de kleur van zo’n bus is tenslotte in elk land verschillend. Daarom heeft men op de bus de tekst KEIN POSTFACH! aangebracht.

Zou voor het juiste woord in het Duits wellicht gezocht zijn op een vertaling van postbus? Want een brievenbus is in het Duits Briefkasten, of (in het geval van een exemplaar van de posterijen) Postbriefkasten.

Postfach wordt behalve voor een postbus ook voor een mailbox gebruikt in e-mailprogramma’s. Maar waarschijnlijk wordt de boodschap desondanks wel begrepen.