Mondkapje voor het tweekoppig monster

Astral freshphone

Terwijl we in Nederland niet veel verder kwamen dan het doden van 99% van de huishoudbacteriën (niet te verwarren met de bedrijfsbacteriën) pakte de Astral Freshphone het probleem bij de bron aan: het kuchen, hoesten en niezen in het mondstuk van de telefoon.

De aanduiding ‘minty-fresh’ doet vermoeden dan je bij dit product gratis een frisse mentholgeur cadeau kreeg.

Doodt 99% van de huishoudbacteriën

In dezelfde tijd hing Nederland massaal aan het T-65 toestel van PTT Telecom, daarop was dit mondstuk niet van nut geweest.

Op de Engelse telefoontoestellen uit die tijd zat een ring op het spreekgedeelte, waarop het hulpmiddel ontwikkeld door Secto (ook bekend van de Astral Slimstik Sink Freshener & Germicidal Unit) naadloos aansloot.

Het past ook volledig in een traditie. Engelsen hebben namelijk doorgaans een behoorlijke batterij aan chemische middelen paraat staan voor de desinfectie van het huis, maar hebben dan wel weer vaste vloerbedekking in de badkamer en een langharige kleedje op en rond het toilet.