Let op de let op-kaart

Let op kaart voorzijde

Deze geplastificeerde kaart werd op straat aangetroffen en viel direct op door de rijbewijsachtige roze kleur en het afwijkende oblong formaat.

De kaart is afkomstig van PostNL en werd verloren door een bezorger (vroeger bekend onder de naam postbode). Er zijn een paar vreemde zaken aan deze let op-kaart, zo genoemd door het illustere postbedrijf. De kaart moet de bezorger attent maken op het feit dat voor een bepaalde bundel (postcodegebied) post nog brievenbuspakjes in de tas zitten, voor het geval de bestellers niet in hun tas zouden kijken.

Let op kaart achterzijde
Let op-kaart achterzijde

Maar dan de achterzijde, die is gericht aan degene die de kaart per ongeluk in de brievenbus krijgt (of op straat vindt). Daarin staat: “Zo controleren we of onze bezorger uw post op de juiste manier bezorgt. De let op-kaart is dan ook bedoeld voor de bezorger.” Wacht eens even, controle? Dat is toch niet helemaal te rijmen met de tekst op de voorkant. Maar nog vreemder is dat dit bericht wordt afgesloten met ‘Met vriendelijke groet, Uw bezorger’ terwijl het bericht toch duidelijk van het hoofdkantoor afkomstig is.

Niet thuis

En hoe zit het met het niet-thuisbriefje dat je tot dusver in de bus kreeg als een pakket niet kon worden bezorgd? Dat verdwijnt, zegt PostNL, maar dat kan nooit helemaal, want zonder account of e-mailadres zal er toch een bericht moeten worden achtergelaten. Dit vraagt erom mis te gaan. Het blijft opletten met PostNL.