Plastic pensionado

Plastic pensionado

Grootgrutter AH heeft de plastic zakjes voor klein brood in de ban gedaan. Zelf noemen ze het dat die zakjes ‘met pensioen’ zijn, een wat merkwaardige beeldspraak in dit verband, alsof de zakjes een bepaalde leeftijd hebben bereikt waarop ze pensioengerechtigd zijn.

Daarvoor in de plaats kwam een herbruikbaar plastic zakje, te koop voor 30 cent. Heb je dus niet al zelf een zakje bij je, dan moet je eerst langs de kassa om er een te kopen om daarna opnieuw de winkel in te gaan om broodjes te halen.

Bij groente en fruit was dit al langer het geval, maar dat kun je ook zonder zakje wel af. Kom je met een stoffen broodzakje om de croissantjes in te vervoeren, dan moet dat weer open bij een eventuele scancontrole om de inhoud te tonen.

Plastic zakjes met pensioen
Gepensioneerd

Volgens het winkelbedrijf scheelt het afschaffen ‘een hele berg plastic’, wat tamelijk overdreven lijkt. De flinterdunne zakjes leggen niet veel soortelijk gewicht in de schaal en het merendeel van het brood zit nog altijd in plastic, net als de rest van de koopwaar. Bij andere verpakkingen, denk aan de dikke schalen van de kant-en-klaarmaaltijden of kleinverpakkingen in verpakkingen, lijkt meer te winnen.

Update: er is toch weer een rol met plastic zakjes neergelegd bij de broodjes. Er kwamen waarschijnlijk teveel vragen van klanten. Pre-pensioen?

Maak een website of blog op WordPress.com