Zicht op oogherstel uit beeld

Kinderbril spokenglas

Een op straat achtergebleven kinderbril kent een met spookjes afgeplakt rechterglas.

In de herinnering (maar hoe betrouwbaar is die?) waren er vroeger meer kinderen met een zogeheten lui oog. Het goede oog wordt daarbij afgeplakt zodat het luie oog geactiveerd wordt en beter gaat zien. Dat kan ook met een bril, wat een iets minder dramatisch aanzien geeft dan een lapje en leukoplast.

Hoe lang het oog per dag afgeplakt moet worden, hangt af van de leeftijd van het kind. Hoe ouder een kind en hoe lager de gezichtsscherpte, hoe langer het oog afgeplakt moet worden. Het is dus belangrijk om de behandeling van een lui oog zo jong mogelijk te beginnen. – Oogfonds

Het linkerglas van de verloren bril is behoorlijk bekrast geraakt en de bril kan daardoor waarschijnlijk sowieso worden afgeschreven. Ook een lui oog wil een helder beeld.