Het net rond de mandarijnen sluit zich

Mandarijnennetje

Je kunt ze natuurlijk beter los kopen, maar alle aanbiedingen mandarijnen zitten steevast in een netje. En daar heb je de pollepels aan het dansen.

Probleem nr. 1: het openmaken van zo’n netje kan alleen met een schaar of mes, wat los plastic gruis oplevert, veroorzaakt door de manier waarop het netje is gemaakt. Dat losse spul in de gootsteen schuiven is natuurlijk geen optie, proberen het op te vegen maakt het statisch en onhandelbaar.

Ben je daar eenmaal klaar mee, dan zit je met probleem nr. 2: een plastic netje dat aan twee einden wordt afgesloten met een samengeknepen metalen ringetje. Het etiket vermeldt dat het netje bij het plastic afval moet, het overige (de metalen ringetjes dus) bij het restafval. Zie die er maar eens af te krijgen en losknippen veroorzaakt meer van probleem 1!

Het geval is in zijn geheel PMD (plastic, metaal en drinkpakken), zou u zeggen, wat in veel gemeenten bij elkaar wordt ingezameld. Daar kan het dan weer niet bij, want het plastic en metaal mag niet aan elkaar vast zitten. Wat een ondingen!