Niet erop, niet eronder

Veiligheidsstickers op hefarm

De veiligheidsstickers op de foto lijken enigszins verkleurd, toch zijn ze ongeveer een jaar oud. Ze zitten op de hefarm van de nieuwe botenlift in de jachthaven (zie dit bericht over de oude installatie).

De arm kan bij het takelen voor extra stabiliteit zorgen, maar wordt in de praktijk zelden gebruikt. Het is een andere, gekoppelde installatie die het eigenlijke werk doet en de boten uit het water tilt. De arm hangt er dan een beetje voor spek en bonen bij. Maar het gaat De Balk hier om de afbeeldingen, die trouwens pas leesbaar zijn als je eigenlijk al te dichtbij bent (volgens weer andere instructies elders op de machine).

Bij gebruik van het voertuig als heftruck moet je niet op en ook niet onder de grijparmen plaatsnemen, dat maken de twee vierkante stickers duidelijk. Maar dan de driehoekige sticker. Daarop wordt je gemaand je uit de voeten te maken als het gevaarte naar beneden komt, zo lijkt het, maar op het plaatje wordt het hoofd van de persoon al geraakt. Dan is het wel wat laat om nog de benen te nemen.