Schedelwater kappersscalp

Barber shop water

De kapper gaat graag met zijn tijd mee, maar het vak kent veel elementen die door traditie bepaald worden. De leesmaptijdschriften, de omslagdoek (meestal zwart) tegen de haren op de kleding, de verstelbare stoel, de ronde spiegel voor de inspectie van de achterkant na afloop en natuurlijk de plantenspuit met water om het haar mee te bevochtigen.

Bij zoveel traditie is het niet meer dan logisch dat de trendgevoeligheid van de kapper zich met name uit in de toegepaste beeldtaal en het kleurgebruik. Daarvoor kijkt de kapper ook naar de opkomst van de tattooshops, inmiddels in elke winkelstraat te vinden.

Want hoe valt anders te verklaren dat een afbeelding van een doodshoofd (als bij een verdelgingsmiddel) op de plantenspuit terecht is gekomen, of wacht, die heet in kapperstermen (in het Engels, anders ben je als kapper geen knip voor de neus waard): original professional barber’s spray bottle.

Het valt te hopen dat dit water geen kale schedel tot gevolg heeft. Dan valt er niet veel meer te groomen. De klant werd echter verzekerd dat het hier als vanouds om gewoon kraanwater ging (en geen special hydration liquid).