Potloodhek kleurdooseffect

Potloodhek

We zijn in het creatieve deel van de straat beland, waar je een hekje van levensgrote kleurpotloden kunt aantreffen, met een lichte voorkeur voor pasteltinten.

De potloden zijn goed nagemaakt, hier moet toch haast wel iemand wonen die ze graag gebruikt. De punten van de potloden zijn afgesleten, behalve die van geel, die kleur is minder in trek.

Achter het hek is wellicht een proeve van eigen werk opgehangen, waarop een hond te zien is die met stoffer en blik (zijn eigen?) uitwerpselen aan het opruimen is. Misschien niet de meest effectieve manier.

Het witte huis in de achtergrond dat bij het hekje hoort heet ‘Oemômenoe’. Oemoemenoe schijnt een Zeeuwse uitdrukking te zijn voor ‘Hoe (of wat) moeten we nu?’, maar hoe of waarom die dan in Westfriesland op het huis is terechtgekomen? Dat plaatje verdient nog wat inkleuring.