Leeuwenkop manenmuur

Graffiti op muur aan de Vest

Een kinderspeelplaats, waar ook vier betonnen wanden zijn geplaatst en iets wat het beste omschreven kan worden als een plaskruis (het wordt ook waarschijnlijk zo gebruikt), maar dan van beton.

Welk spel de makers voor deze betondingen in gedachten hadden is niet duidelijk. In elk geval worden ze nooit gebruikt voor spel, maar zijn ze door graffiti artists omarmd als etalage voor hun werk. Meestal bestaat dit uit een tekst of een naam, die enkele dagen tot hooguit een paar weken blijft staan, tot er weer een andere overheen wordt gespoten.

Een enkele keer onstaat er echter ook iets anders, zoals een grote rat (misschien een eerbetoon aan Dr. Rat?), die dan uit respect wat langer meegaat.

De leeuwenkop (of wat is het – rattenkop snorharenmuur?) op de foto spat van de muur. En in tegenstelling tot het andere werk minimaal gesigneerd, met slechts een kleine ‘z’ in de hoek. Dat is wel een beladen teken dezer dagen, voor je het weet wordt je werk verkeerd geïnterpreteerd.