Bufferzak boombewatering

Treegator waterzak

Bij fervente wandelaars is het een bekend onderdeel van de uitrusting: de zogeheten gaiters, beschermingsstukken rond de onderbenen en schoenen die ervoor zorgen dat sneeuw, modder en regen niet in de schoenen loopt. Kennelijk is daar (nog) geen goed Nederlands woord voor. Wie weleens door hoog nat gras heeft gelopen kan beamen dat ze handig zijn.

Maar het omgekeerde kan ook: ze als middel gebruiken om uitdroging te voorkomen, door ze om de voet van een jonge boom te plaatsen en te vullen met water. Het boompje ontvangt zo gedurende een aantal uren met regelmaat water, dat niet wegloopt of verdampt. De Treegator Slow Release Watering Bags.

Voor het beste resultaat vul je ze om de 5 tot 7 dagen met water. De Treegator® heeft, net als de wandelvariant, twee ritssluitingen om ze snel te kunnen aanbrengen. Het gefotografeerde exemplaar stond al enige tijd droog, want daarin hadden spinnen hun intrek genomen.