Geen gestekker in de garage

Verboden voor elektrische auto's bordje

De komst van de elektrische auto heeft tot een bescheiden hoeveelheid nieuwe ontwerpen geleid. Een veelgebruikt symbool is een auto of een ‘e’ met daaraan een stekker. Dat laatste ontwerp staat op de grijze laadpaal van Total afgebeeld.

Teken op laadpaal
Teken op laadpaal

Soms zijn elektrische voertuigen niet gewenst, zoals in een parkeergarage onder een woonblok. Dat is vanwege het brandgevaar. Als een e-auto eenmaal vlam heeft gevat (en dat kan soms zelfs spontaan gebeuren) dan is de brand nauwelijks uit te krijgen. Dat komt door de chemische reacties in de accu’s. Hele garages zijn daardoor inmiddels in de as gelegd.

Vve’s met oudere garages (die geen sprinklerinstallatie hebben, wat inmiddels verplicht is gesteld voor nieuwbouw waarin geslapen wordt) zitten met een probleem, met name als ook gasten van de garage gebruik mogen maken. Hoe dat in de toekomst moet, als het aandeel elektrisch flink is gestegen, is nog onduidelijk.

Vandaar dat men grijpt naar een verbodsbordje op de muur. Ook hier is de ‘e’ verbonden aan een stekker, maar voor de zekerheid is er toch ook nog maar een plaatje van een auto onder gezet. Doordat de rode streep precies door de ‘e’ loopt is namelijk niet meteen duidelijk wat wordt bedoeld.