Wegdek vertoont ruitpatroon

Twee ruiten op het wegdek

Het leven zit vol symbolen die alleen ingewijden kennen. Zo is het geasfalteerde fietspad op de Omringdijk over een lengte van ongeveer een kilometer voorzien van telkens twee ruiten. Waar zou dat op duiden?

Te constateren valt dat het wegdek hier niet al te best is. Het fietspad is aan twee kanten aan het verzakken en het asfalt is op meerdere plaatsen aan het scheuren. Bepaalde plekken zijn al eerder een keer gerepareerd. Het zou kunnen dat dit deel binnen afzienbare tijd op de schop gaat.

Maar om dat aan te geven kan ook slechts het begin en eind worden gemarkeerd. Nu staan op ongelijke afstanden de dubbele ruiten, waarvan (van zuid naar noord) vijf aan de rechterkant en eentje aan de linkerkant. Die laatste staat dwars op de weg. Misschien dat de twee ruiten, ongeveer vergelijkbaar met de naald van een kompas, een richting aangeven?

Dan volgt er na een kleine kilometer verder weer een, maar nu op een deel met fris ogend asfalt. Het idee van geplande wegwerkzaamheden ligt hiermee aan flarden.

Een laatste exemplaar wordt gevonden bij een trap de dijk af, op een voetpad. Het zal dus een routemarkering zijn van het een of ander, maar wel met een merkwaardige verdeling. Zo is op een plek waar je een verkeerde afslag zou kunnen nemen geen aanduiding te vinden. En om de dijk te volgen heb je geen tekens op de weg nodig.

Ruitpatroon
Ruitpatroon

Misschien is het een luisterroute, waarbij je op de plek van de blokken een uitleg krijgt. De twee blokken geven aan waar je moet staan. Het is maar een idee, maar dan zouden voetstappen weer meer voor de hand hebben gelegen.

Update: na een paar weken zijn de tekens grotendeels verdwenen.