Via Kukand naar de Stulbirut

Pannelap Bijzonder Amsterdams

Leuk cadeau: de pannenlappen van ‘Bijzonder Amsterdams’ met prints van een stadsplattegrond van Amsterdam. En bijzonder zijn ze!

Want hoe komt deze schots en scheef door elkaar gesneden kaart aan die vreemde straatnamen? Is het misschien opzet, om het auteursrecht te omzeilen? Het lijkt er eerder op dat er iets is misgegaan met de OCR (Optical Character Recognition) bij het scannen van het origineel, want de namen die in een groter corps zijn gezet lijken de dans grotendeels te zijn ontsprongen. Hoe dan ook, leuk is het wel.

Zo is de straat Rusland veranderd in Kukand en de Staalstraat heet nu Stulbirut. En wie neemt nou niet graag de metro naar station Wcctparplcin (Weesperplein)? Loop ook eens langs het Torpdalnufierpad (Turfdraagsterpad).