De Balk 10: tijdloos ontwerp

De Balk 10

In het tiende nummer van De Balk aandacht voor het tijdloze ontwerp van Nedklok, met name de stadsversie die sinds de jaren 70 van de vorige eeuw tot het straatmeubilair ging behoren. Waarom is het beste ontwerp van de firma bijna nergens meer te vinden?

Dit nummer telt 20 bladzijden. Lezers vragen zich terecht af: waarom geen 16, zoals nummer 9, of 32, zoals nummer 8? Daar is een gegronde reden voor. Lees hiervoor de ‘Verklaring omtrent omvang’ op de achterkant van dit nummer.

Laten we nog even wat willekeurige koppen snellen uit dit nummer. Wat te denken van: ‘Boekbestelkaart gaatjeswonder’, ‘Sjabloonvrees invuloefening’, ‘Ramp met Rolland!’ en ‘Rolmaat gordijnspiraal’? Nummer 10 verscheen oktober 2021 (uitverkocht) en is herdrukt in december 2021 (uitverkocht).

Artikelen in dit nummer:

Ook jouw type

De redactie van De Balk biedt Simon Garfield, de auteur van het boek Just my type over lettertypen, haar oprechte…

Lees verder

Nulpunt

Dit is de Zero Post op het station van York. Het is een replica, het origineel is ooit bij een…

Lees verder

In de bonen

De tekstschrijver zuchtte even. Het zat hem niet mee de laatste tijd. Vorig jaar was een van zijn creaties in…

Lees verder

Rolland

Op een wandelpad in de Kennemerduinen (de rode route) wordt gestruikeld over een stuk metaal in het zand. Een zandvondst!…

Lees verder

Kleurrijk

Dit is een vrolijk stemmende reclame-uiting uit vroeger tijden. Gefotografeerd in 2013 in Bassano del Grappa, Italië, deze oude neon…

Lees verder

Muurreclame

In dit historische pand in Hoorn (Hoofd 3) is sinds 1932 geen logement of café meer gevestigd, want toen werd…

Lees verder